Er is wél geld voor sociale huurwoningen

Foto Hollandse Hoogte van Hans van Rhoon

uizenmarkt – Woningcorporaties klagen over de verhuurderheffing. Die brengt ze financieel in de knel waardoor ze niet kunnen bouwen, zeggen ze. De ‘Staat van de corporatiesector’ laat een ander beeld zien.

Lees verder op https://www.topics.nl/er-is-wel-geld-voor-sociale-huurwoningen-a13971210trouw/851d2d2d7366f8c555354f85f115f1f0b34159963c75e7173676a7e2a1ede163/?utm_term=ankeiler&referrerBrand=ad&utm_campaign=topics-integratie-niet-ingelogd&utm_medium=referral&utm_source=AD&utm_content=topics

Woningcorporaties: ‘Verloedering arme wijken neemt toe, politiek moet ingrijpen’

De situatie in de armste wijken van Nederland verslechtert in hoog tempo. Inwoners worden steeds armer en voelen zich ongezond en onveilig. Woningcorporaties willen dat het kabinet ingrijpt. ,,De problemen zijn niet enkel met geld op te lossen.”

lees verder op https://www.ad.nl/binnenland/woningcorporaties-verloedering-arme-wijken-neemt-toe-politiek-moet-ingrijpen~aa66024b8/

Bètaplein doorgetrokken naar Lammenschansweg

De plannen waren er al jaren, maar volgende week wordt een start gemaakt met de uitbreiding van het Bètaplein. Dat is het plein tussen de vestiging van mboRijnland bij station Leiden Lammenschans en de nieuwbouwwijk die de afgelopen tijd in de Lammenschansdriehoek is verrezen. De duizenden bewoners, starters en studenten, krijgen zo eindelijk het langverwachte groene plein als uitvalsbasis in de verder nogal versteende buurt.

verder lezen kan op https://sleutelstad.nl/2020/01/03/betaplein-doorgetrokken-naar-lammenschansweg/

Robijnhof maakt plaats voor woningbouwplan met zorgcentrum

In het eerste kwartaal van 2020 begint de sloop van de Robijnhof in de Hoge Mors. Het voormalige woonzorgcentrum aan de gelijknamige straat was de afgelopen jaren tijdelijk in gebruik als woongemeenschap voor een mix van studenten, vluchtelingen met een verblijfsstatus en mensen met een lichte begeleidingsvraag.

verder lezen kan op https://sleutelstad.nl/2019/12/30/robijnhof-maakt-plaats-voor-woningbouwplan-met-zorgcentrum/

Nieuwbouw van 33 woningen aan Bloemistenlaan

foto via sleutelstad.nl door Chris de Waard

Wethouder Fleur Spijker (Duurzame Ontwikkeling) heeft namens de gemeente Leiden een overeenkomst getekend met het Bleekveld BV voor het nieuwbouwplan ‘Bloemistenlaan’. Het plan bestaat uit de bouw van 33 nieuwe woningen en de bouw van een ondergrondse parkeergarage.

Meer lezen? Lees verder via https://sleutelstad.nl/2019/12/27/nieuwbouw-van-33-woningen-aan-bloemistenlaan/

Raad: “Nieuwbouw Watergeuskade tandje lager”

Het plan Watergeuskade tussen de Zoeterwoudseweg en het water van de Trekvliet is wel erg hoog. De vinden niet alleen omwonenden, maar ook veel partijen in de Leidse gemeenteraad denken dat het wel wat lager kan, zonder dat het businessplan van ontwikkelaar Van Rhijn Bouw uit Katwijk onderuit gehaald wordt. Ook de ontwikkelaar zelf gooit de deur niet dicht en wil de komende maanden nog uitgebreid in gesprek met de buurt over de uitgangspunten voor het plan waar de Leidse raadsleden gisteravond urenlang over spraken.

foto via sleutelstad.nl

verder lezen kan op https://sleutelstad.nl/2019/12/13/raad-nieuwbouw-watergeuskade-tandje-lager/